Jubileumsboka i salg

Narvik byorkesters 100-års jubileumsbok Med takt og tone er fra i dag av i salg hos byens bokhandlere, i Forlaget Kristiansens bokutsalg i Kongens gate 22, og i nettbokhandlene til Haugen Bok og Ad Libris. Boka er skrevet av faghistoriker Oddvar Svendsen ved Universitetet i Tromsø, forfatter av bl.a Narviks historie, bind 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om boka skriver forlaget: – Narvik Byorkester var i flere år selve spydspissen i Narviks kulturliv. Orkesteret vokste fram i den unge malmbyen, utviklet seg til et stadig dyktigere ensemble i mellomkrigstida og fremsto som et fullt utviklet symfoniorkester på 1940-tallet. Deretter fulgte storhetstiden da orkesteret ble beskrevet som «landets beste amatørsymfoniorkester», og som deltok ved store operaoppsetninger. Orkesteret og byens ledere så da for seg orkesterets fremtid som landsdelens profesjonelle symfoniorkester. Denne jubileumsboken forteller om medgang og motgang – og vi møter mange av menneskene bak orkesteret, helt fra begynnelsen av og opp til vår egen tid. Historien til Narvik Byorkester er en viktig del av Narviks historie.

Innholdsfortegnelse:

  • «Våre egne krefter» – Narvik Orkesterforening blir til
  • Musikklivet i Narvik i mellomkrigstida
  • Fra salongorkester til symfoniorkester
  • Under Nedbergs taktstokk og Malms forstanderskap
  • Operabyen
  • «Norges beste amatørsymfoniorkester»
  • Profesjonell musikkby
  • Andrestemme i musikklivet
  • Ved et veiskille – mot 100 årsjubileet i 2015

Boka er på 154 sider og rikt illustrert med fotografier fra konserter, oppførelser og begivenheter og av sentrale personligheter, fra de første årene og helt fram til i dag.

Veiledende pris i bokhandlene er kr. 345.-.

Bilder fra lanseringen i Jernbanemusikkens kulturhus 8.april. Klikk på bildene for full størrelse. (Foto: Terje Storjord):

 

 

Det er stengt for kommentarer.