Byorkesteret 100 år: Stor opera-aften i kulturhuset i VU

Byorkesteret fyller 100 år  i 2015. Midt i VU, onsdag 11. mars kl 19, begynner feiringen. Vi inviterer Narviks kjære musikkpublikum til stor opera-aften i Teatersalen i Narvik kulturhus. Sangsolistene og dirigenten kommer fra Den Norske Opera, instrumentsolister og forsterkninger i orkesteret kommer fra Musikk i Nordland. Vi tror det blir en musikkaften av de sjeldne; med kjent, kjært og også nytt musikalsk innhold; helt i Vinterfestukas ånd.

 

Program:

Kunz: Dragedukken – Ouverture
Mozart: Cosi fan tutte – Prendero og Soave il vento
Mozart: Klaverkonsert i C-dur, 3. sats
Delibes: Lakmé – Blomsterduetten
Gounod: Faust  – Valetins bønn
Atterberg: Suite nr. 3  – Vision
Gershwin: Porgy and Bess – I got plenty O’nuttin og Bess you is my woman
Bizét: Carmen – Forspill og Habanera
Thrane: Fjeldeventyret – Ågots fjeldsang
Kalmán: Czardasfyrstinnen – Edwin og Sylvas duett og Husker du alt ?
Austin: Med Sombrero – Tango
Lehár: Guiditta – Meine Lippen
Selmer: Toldekniven
Austin: Med Sombrero – Paso doble

Den Norske Opera og Narvik byorkester har arbeidet sammen i opera-oppsetninger i Narvik helt siden 1950-tallet. Som takk for langt og godt samarbeid sender nasjonaloperaen tre av sine solister for å synge i vår jubileumsforestilling. Jubileumsgaven fra DNO Inneholder også dirigenten, Terje Boye Hansen, godt kjent for narvikpublikummet og byorkesteret fra en rekke konserter og opera-oppsetninger gjennom årene.

Solister fra Den Norske Opera er Kari Ulfnes Kleiven, sopran;  Ingebjørg Kosmo, mezzosopran og Bernt Ola Volungholen, baryton.

Heltidsmusikerne i Musikk i Nordland har vært trygge forsterkninger å ty til helt siden ensemblet ble dannet tidlig på 1990-tallet (og plassert i Narvik mye på grunn av det store lokale musikkmiljøet vi er en del av). På opera-aftenen er de både solister og i orkesteret sammen med oss – en flott hundreårsgave å få.

Solister fra Musikk i Nordland er Dimitri Kostopolus, klaver; Øivind Nussle, fiolin og Lazar Miletic, bratsj.

Opera-aftenen gjør et stort innhogg i Byorkesterets kasse, med økonomiske bidrag fra Narvik kulturhus og Stiftelsen Vinterfestuka lar den seg gjennnomføre. Det skal feires ordentlig når man fyller hundre, takk til de som hjelper oss å få til festen.

Kjøp billett.

Feiringen fortsetter med bokutgivelse i nær fremtid og med selve jubileumskonserten 21 november.

Det er stengt for kommentarer.